Специализираната болница за продължително лечение и долекуване в Перник се

...
Специализираната болница за продължително лечение и долекуване в Перник се
Коментари Харесай

Продават болница в Перник заради задължения към НАП

Специализираната болница за дълготрайно лекуване и долекуване в Перник се продава поради отговорности към Национална агенция за приходите. Сумата на насъбрания дълг е 430 000 лв..
Търгът е разгласен за 18 декември. Уведомителното писмо за него е получено в лечебното заведение на 29 ноември. Първоначално оповестената тръжна цена е 4 934 762 лева
Според шефа на болничното заведение доктор Венцислав Чунов търгът е разгласен откакто здравното заведение е почнало да изплаща отговорностите си. По думите му от три месеца всички пари по линия на Здравната каса - сред 25 000 и 30 000 лв. месечно, отивали за погасяване на отговорностите към приходната организация.
" Търся пояснение, само че не го намирам. Или се пробват да ни извият ръцете за повече пари, или някой си е харесал базата и желае да я купи. Друго пояснение - да продаваш болница за 5 милона лева поради дълг от 400 000 не намирам ", съобщи доктор Чунов.
" Пускам писма и потеглям по всички институции. Писах във Facebook и до премиера ", сподели доктор Чунов пред БНР. Болницата е правоприемник на някогашния Профилакториум. Сега тя е ЕООД със 100% общинска благосъстоятелност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР