Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания във Варна

...
Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания във Варна
Коментари Харесай

Варненският Тубдиспансер ще получи 257 000 лв. от общинския бюджет

Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести във Варна е в неприятно финансово положение . Това стана ясно на днешното съвещание на Варненския общински съвет.
Тубдиспансерът има отговорности от над 421 000 лева . към Национална агенция за приходите, ВиК, Енергото и към личния състав, който не е получавал заплати от близо половин година. Поради тази причина общинските съветници гласоподаваха да бъдат отпуснати 257 000 лева за потребностите на лечебното заведение, а останалите разноски да бъдат покрити с държавната дотация, която следва да бъде получена.
Местните депутати са единомислещи, че не желаят закриване на болничното заведение , само че е належащо допустимо по-бързо решение на многото проблеми, натрупвани с години. Предложено бе основаването на работна група, която да извърши инспекция и да изготви отчет за опциите за усъвършенстване на разноските в болничното заведение. Съветниците единомислещо поддържаха предлагането и взеха решение членове на групата да бъдат: ръководителят на комисията по опазване на здравето доцент Антоанета Цветкова, общинският консултант Григор Григоров и шефът на дирекция „ Здравеопазване “ Анастасия Георгиева.

На съвещанието локалните депутати гласоподаваха освобождението от служба на контрольора на Тубдиспансера доктор Стефан Стефанов. отпревени бяха рецензии към него, че в никакъв случай не е докладвал положението на болничното заведение пред Общинския съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР