Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко

...
Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко
Коментари Харесай

СБАЛОЗ – Варна ще развива УНГ-сектора

 " Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести доктор Марко А. Марков – Варна “ започва целево развиване на УНГ-направление в региона на онкологичните и неонкологични болести, оповестиха от пресслужбата на болничното заведение.

Това показа управлението на болничното заведение във връзка най-новото попълнение в екипа на общинското здравно заведение – доктор Милен Гавраилов, експерт " Уши, нос, гърло “. Амбициозната стратегия на доктор Гавраилов включва работа в няколко области на неговата компетентност, които от началото на идната година да работят пълноценно за здравето на пациентите на СБАЛОЗ – Варна.

В рамките на тези периоди най-сериозната облага за болничното заведение ще бъде развиването на микроларингохирургията. За задачата следва съоръжение с нужната инсталация и подготовката на уместно помещение в База 2 на болничното заведение в кв. " Аспарухово “.

Способът за непосредствено оглеждане на ларингса и гърлото дава опция да се потвърдят с висока степен на меродавност онкологични болести в тази област, както и осъществяването на хирургични интервенции на дребни структури на гласните връзки, разяснява експертът.

Д-р Гавраилов има интерес и към възстановителната хирургия след резекция на уши и нос вследствие на премахване на ракови формирания, както и към пластично възобновяване на трахеостомни отвори след излекуване на пациентите. Ще се работи и в региона на възобновяване на тъпанчевата мембрана, както и в региона на добитата слухова загуба при деца, посредством слагане на тимпаностомни тръбички.

До структуриране на новите посоки в региона на УНГ, в кабинета на доктор Гавраилов ще се работи най-вече в общомедицинския набор на лекуването на синузити, доброкачествени формирания в носа, взимане на биопсии с местна анестезия.

Обикновено при онкологични болести в региона на ушите, носа и гърлото недоволствата са постепенни, измененията са мудни и постоянно се неглижират от пациентите или не се разпознават от общопрактикуващите лекари. В такива случаи пациентите дълго време се лекуват за възпаления, а на процедура страдат от онкологично заболяване. При загуба на звучността на гласа, затруднено преглъщане и дишане, появяването на падутини в устата и по шията, които  са с отминалост по-голяма от 10-15 дни, пациентите наложително би трябвало да потърсят мнението на експерт, с цел да бъдат открити в точния момент недоброкачествените болести, приканва доктор Гавраилов.

Най-често срещаното онкологично заболяване в региона на УНГ е ракът на гръкляна. При него не е потвърдена приемственост, само че съвсем няма болен с тази диагноза, който не е пушач.

Д-р Милен Гавраилов е приключил медицина в *La universidad de medicina humana “Victoria de Gyron " – гр. Хавана, Куба и в Медицински университет- Варна. Специализирал е в клиника по УНГ заболявания към МБАЛ " Света Анна " гр. Варна и МБАЛ “Царица Йоанна ", гр. София. Преминал е курсове по обща оториноларингология, ендоназални оперативни техники, микроларингохирургия и абдоминална ехография. В момента е част от екипа на СБАЛОЗ – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР