Специализирана прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане

...
Специализирана прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за един от общинарите на Очите

Специализирана прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на общинския консултант от Несебър Пейко Димитров Янков.
Делото ще се прегледа през днешния ден, в 13 часа, от 16 състав на Специализирания углавен съд. Обвиняемите са декларирали, че не желаят да бъдат снимани.
В понеделник, 13 август, Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на Пейко Янков. Той е упрекнат за присъединяване в проведената незаконна група, ръководена от Димитър Желязков - Митьо Очите.
Припомняме, петимата арестувани за присъединяване в проведената незаконна група на Димитър Желязков - Митьо Очите бяха оставени в ареста с решение на Апелативния спецсъд. Иван Пишиев, Радослав Николов, Иван Найденов, Венцислав Христов и Йордан Въчев са упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група на Митьо Очите, занимаваща се с изнудване, палежи, нанасяне на телесни повреди, разпространяване на опиати и други закононарушения от 2010 година насам.
Заедно с Димитър Желязков бяха задържани и общинският консултант Бенчо Бенчев и някогашният народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун, които бяха предадени на българските управляващи в границите на 24 часа. Бенчев и Узун бяха разпитани и освободени, само че няколко дни по-късно от прокуратурата оповестиха, че въпреки всичко на Бенчо Бенчев ще бъдат повдигнати обвинявания.
Вчера, 14 август, Бургаската районна прокуратура повдигна обвинявания по отношение на Бенчев за съдействие на обвинен (Митьо Очите) да избегне наказателно гонене. Второто обвиняване към Бенчев е, че държал без позволение муниции.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР