Специализирана прокуратура разпространи нова порция чатове извадени от телефона на

...
Специализирана прокуратура разпространи нова порция чатове извадени от телефона на
Коментари Харесай

Нова порция чатове на Пламен Бобоков пусна прокуратурата

Специализирана прокуратура популяризира нова порция чатове извадени от телефона на предприемача Пламен Бобоков. Този в път връзката е намесен и братът на Пламен Узунов Ангел. В тази връзка от рано тази заран текат нови обиски в офиси и адреси в София, Пловдив и Русе.
Специализирана прокуратура организира дейности по следствието по формирано досъдебно произвеждане за незаконно съдружие за търговия с въздействие. В тази връзка на четири адреса – в София, Пловдив и Русе, употребени от търговски сдружения, представлявани и ръководени от П.Б. и А.У., се правят претърсвания и изземвания. Действията целят събирането на доказателства, относими към направената компютърно-техническа експертиза на употребен от П.Б. мобилен телефон.

В тази връзка и след позволение на наблюдаващите прокурори, Специализирана прокуратура оповестява спомагателна информация, съдържаща се в експертизата:

На 05.06.2019 година посредством мобилно приложение „ Prezident-Pl. Uzunov” изпраща до П.Б. атачмънт със следното название: „ Pismo_za_mandat”. Документът съдържа 6 страници и съставлява Писмо за мандат за осъществяване на консултантска активност по Проект „ Изследване и разбор на външните и вътрешните опасности и закани, застрашаващи корпоративната сигурност на “Приста ойл холдинг ЕАД “. Консултант по плана е комерсиално сдружение „ Ентърпрайз Сикюрити Сървисиз ЕООД “ с шеф Ангел Узунов.

В писмото е посочено, че цената на услугата е избрана в сходство с времето, належащо за осъществяване на уговорката и характера на услугата на екип от специалисти в разнообразни области, и възлиза на BGN 5000 (пет хиляди български лева) без включен Данък добавена стойност месечно, считано от 01.06.2019 година, за период от една година. Прикаченият документ съдържа автограф на шефа на „ Ентърпрайз Сикюрити Сървисиз ЕООД “ и щемпел на сдружението. В документа се показва още, че с приемането и подписването на писмото от страна на “Приста ойл холдинг ЕАД “, същото се смята за приемане на мандат за осъществяване на консултантските услуги.

В отговор на изпратения от „ Prezident-Pl. Uzunov” файл с горепосочената информация, П.Б. дава адрес на персоналната си е-поща.

Анализът на кореспонденцията сред П.Б. и „ Prezident-Pl. Uzunov” сочи, че двамата неведнъж обменят информация, касаеща въпроси, свързани с външната политика на Република България, в това число и кандидатури за български посланици в страни отвън Европейския съюз.

На 03.08.2018 година от връзката излиза наяве, че е уговорена среща сред П.Б. и „ Prezident-Pl. Uzunov” в столичен хотел. Като ден по-късно П.Б. изпраща на „ Prezident-Pl. Uzunov” известие със следното наличие: „ Румен Петров – Алжир “.

Румен Петров е назначен като ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Алжирската демократична и национална република с декрет №4 от 16.01.2020 година на президента.

На 19.06.2019 година П.Б. изпраща на „ Prezident-Pl. Uzunov” файл със следното название: „ CV BG_Joro_Iliev_Kiradjiev “, с уточнението, че това е „ моето предложение за Абуджа (Нигерия)! “.

Специализирана прокуратура ще изиска от Министерство на външните работи и от Президентството публична информация по отношение на гореизложеното.

Анализът на информацията от над 200 GB, съдържаща се в заключението на компютърно-техническата експертиза и приложенията към нея, продължава.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР