Специализирана прокуратура пусна трета поред серия от доказателства, събрани в

...
Специализирана прокуратура пусна трета поред серия от доказателства, събрани в
Коментари Харесай

Прокуратурата пусна трета серия с доказателства срещу хакерите на НАП

Специализирана прокуратура пусна трета подред серия от доказателства , събрани в хода на следствието за офанзивата против Национална агенция за приходите .

От сървърите на Национална агенция за приходите бяха източени персоналните данни на над пет милиона български жители , събрани са данни за лица, заемащи висши държавни длъжности, наранена е осведомителната сигурност на десетки държавни органи и търговски сдружения.

С оглед на събраните по делото доказателства са привлечени в качеството на обвинен Кристиян Бойков, Георги Янков, Иван Тодоров , добавя спецпрокуратурата. Подчертава се, че тези доказателства са разгласени след позволение на наблюдаващия прокурор , както и откакто същите са били предмет на правосъдно разискване.

Прокуратурата добавя, че макар прозрачността, в общественото пространство не престават да се популяризират манипулативни изказвания , които целят персонално злепоставяне на съответни магистрати и изцяло компрометиране активността на прокуратурата. Тревожен е методът на избрани лица, политически партии и медии да слагат личните си упоритости над интереса на повече от пет милиона българи, оповестява спецпрокуратурата.

Представени са файлове със заличени персонални данни и не съдържат обстоятелства и условия, увреждащи ползите на трети страни , както и нецензурни думи или изрази.

Специализираната прокуратура ще продължи да осведоми българските жители по каузи с огромен публичен интерес, при съблюдаване на презумпцията за невиновност и без да заплашва хода на наказателното произвеждане.

Първият съставлява " експертна информация " за Кристиян Бойков и разпращане на имейли до избрани медии.

Вторият файл съставлява извадки от диалог сред обвинения Янков и чиновник , малко след ареста на Бойков.

Третият файл съдържа разпити на очевидци .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР