Специализирана прокуратура привлече към наказателна отговорност петима служители в Държавен

...
Специализирана прокуратура привлече към наказателна отговорност петима служители в Държавен
Коментари Харесай

Служител във фонд ``Земеделие`` имал брониран Мерцедес и давал заеми на фирми за бързи кредити

Специализирана прокуратура притегли към наказателна отговорност петима чиновници в Държавен фонд „ Земеделие “.

Има писмени доказателства, че едно от упрекнатите длъжностни лица е раздалo през последната година с контракти за заем общо 1,8 милиона лв. на търговски сдружения, включително на сдружения, предлагащи бързи заеми. От същото длъжностно лице са конфискувани и два първокласни автомобила, единият от които брониран Мерцедес, който е бил оставен на предпазване в гараж в дома на Стайко и Миню Стайкови в столицата. Същото длъжностно лице е " в роднинство по сватовство със Стайкови ", оповестиха през днешния ден от пресцентъра на прокуратурата.

Четирима от служителите в Държавен фонд „ Земеделие “ са упрекнати за осъществено в съучастничество длъжностно закононарушение - несъблюдение и нарушение на служебните им отговорности при обработката на заявки пред фонда за финансово подкрепяне на еднолични търговци, свързани с обвинения по делото против Миню Стайков и други 7 лица.

Петият чиновник на Държавен фонд „ Земеделие “ е притеглен като обвинен за присъединяване в ръководената от Стайков проведена незаконна група.

Сред упрекнатите лица е и заместник-изпълнителен шеф на Държавния фонд “Земеделие “.

Трима от упрекнатите са дали подробни пояснения и са съдействали оптимално на воденото наказателно произвеждане. На тях са избрани ограничения за неотклонение „ Парична гаранция “, надлежно в размер 26 000 лева, 10 000 лева и 7000 лева

Другите двама обвинени са арестувани за период до 72 часа, през които ще се събират други доказателства и ще се преценя каква мярка за неотклонение да им бъде избрана.

На петимата обвинени са наложени забрани за овакантяване на страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР