Специализирана прокуратура привлече към наказателна отговорност петима служители в Държавен

...
Специализирана прокуратура привлече към наказателна отговорност петима служители в Държавен
Коментари Харесай

Привлякоха към наказателна отговорност петима служители в ДФЗ

Специализирана прокуратура притегли към наказателна отговорност петима чиновници в Държавен фонд „ Земеделие “, оповестиха от Апелативната профилирана прокуратура.

Четирима от тях са упрекнати за осъществено в съучастничество длъжностно закононарушение (по чл.282, ал.1 от НК) - несъблюдение и нарушение на служебните им отговорности при обработката на заявки пред фонда за финансово подкрепяне на еднолични търговци, свързани с обвинения по делото против Миню Стайков и други 7 лица. Петият чиновник на Държавен фонд „ Земеделие “ е притеглен като обвинен за присъединяване в ръководената от Стайков проведена незаконна група (престъпление по чл.321, ал.6 от НК). Сред упрекнатите лица е и заместник-изпълнителен шеф на Държавния фонд „ Земеделие “.

Трима от упрекнатите са дали подробни пояснения и са съдействали оптимално на воденото наказателно произвеждане. На тях са избрани ограничения за неотклонение „ Парична гаранция “, надлежно в размер 26 000 лева, 10 000 лева и 7000 лева Другите двама обвинени са арестувани за период до 72 часа, през които ще се събират други доказателства и ще се преценя каква мярка за неотклонение да им бъде избрана. На петимата привлечени чиновници са наложени забрани за овакантяване на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР