Специализирана прокуратура привлече към наказателна отговорност 11 лица за участие

...
Специализирана прокуратура привлече към наказателна отговорност 11 лица за участие
Коментари Харесай

Специализираната прокуратура обвини 11 души за разпространение на наркотици

Специализирана прокуратура притегли към наказателна отговорност 11 лица за присъединяване в проведена незаконна група, основана за държане и разпространяване на опиати (престъпление по член 321 и член 354а, алинея 1 и алинея 2 от НК), оповестиха от пресцентъра на СП.

Те бяха арестувани на 07.12.2021 година в София и Костинброд при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП, осъществена под надзора на Специализираната прокуратура. При осъществените дейности по следствието в жилища и коли, както и при персонални обиски, бяха открити и конфискувани готови за разпространяване амфетамини, марихуана, кокаин, везна за разфасоване, телефони.

Събраните по досъдебното произвеждане доказателства сочат, че групата е работила от юни 2018 година на територията на градовете Костинброд, Сливница и София. Повечето от упрекнатите за присъединяване в нея са на възраст под 25 години.

На привлечените към наказателна отговорност е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 10.12.2021 година, Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за 10 от тях.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР