Специализирана прокуратура повдигна обвинения на трима митнически служители от бюро

...
Специализирана прокуратура повдигна обвинения на трима митнически служители от бюро
Коментари Харесай

Трима митничари от Бургас са обвинени за подкупи

Специализирана прокуратура повдигна обвинявания на трима митнически чиновници от бюро " Нефтохимически комбинат " към бургаската митница. Те ще дават отговор пред съда за приемане на подкупи, оповестиха от държавното обвиняване. Служителите са арестувани на 20 юни при взаимна интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура.

От събраните досега доказателства се схваща, че при започване на 2016 година те се договорили да желаят и получават дребни суми от всеки водач на автоцистерна, който е желал да мине бързо през пункта. Точната сума на подкупите, които чиновниците са получили, към момента не се знае поради големия брой камиони, преминаващи ежедневно през пункта.

По време на следствието са разпитани десетки очевидци. Използвани са и специфични разследващи средства (СРС), които разкриват елементи от незаконна активност на митническите чиновници.

С решение на прокурор от Специализирана прокуратура на двама от упрекнатите е наложено прокурорско задържане. На третия е наложена парична гаранция.

Днес Специализираната прокуратура ще изиска от Специализирания углавен съд да наложи мярка за неотклонение " задържане под стража " на двамата задържани поради заплаха да се укрият или да извършат друго закононарушение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР