Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна

...
Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна
Коментари Харесай

Спецоперация и на територията на област Ямбол

Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне на стандартната престъпност и превантивна активност по сигурността на придвижването се организира през вчерашния ден (01.07.2020 г.) под наблюдението на Окръжна и Районна прокуратура – Ямбол.

В рамките на интервенцията са тествани 658 лица и 426 МПС. Задържани са 8 лица, съпричастни към разнообразни закононарушения. Едно лице е привлечено в качеството му на обвинен за осъществена кражба на мобилен телефон. Извършени са инспекции на 25 обекта - автокъщи, автоморги, магазини и частни парцели.

Спецакция в Бургас, арестувани са 7 души

В хода на полицейските дейности в парцел, населяван от 54-годишен мъж са открити и конфискувани над 150 археологически предмети и старинни монети носещи белези на културно-исторически полезности, както и металдетектор. Разследването продължава в границите на формираното досъдебно произвеждане.

Започнати са следствия по 3 случая за владеене наркотични субстанции, като са конфискувани общо 10 грама наркотична пудра(пенинака), 110 грама упоителен чай, и 3,5 грама метамфетамин. Установени са и 3 канабисови растения с височина към 1 метър, отглеждани в частен парцел в стралджанско село. Процесуално-следствените дейности по случаите не престават.

В рамките на акцията са формирани 96 акта за открити административни нарушавания и 17 протокола за предизвестие по член 65 от ЗМВР, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР