Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна

...
Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна
Коментари Харесай

След спецакция в Ямболско: Задържаха 8 души и разкриха16 престъпления

Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне на стандартната престъпност и превантивна активност по сигурност на придвижването бе извършена през вчерашния ден, под наблюдението на Окръжна  и Районна прокуратура-Ямбол, оповестиха от полицията.

В рамките на интервенцията са осъществени инспекции на 64 обекта - автокъщи, автоморги, магазини и частни парцели. Проверени са 543 жители и 389 транспортни средства. Разкрити са 16 закононарушения - обири от частни парцели, от коли и търговски обекти, владеене на опиати и обир.
 Министерство на вътрешните работи
Задържани са 8 лица, други 2 са издирени. Образувани са 8 досъдебни производства и 3 преписки за предварителна инспекция. В качеството им на обвинени за осъществени обири на движимости и пари от леки автомобили  и търговски обекти, са привлечени двама от арестуваните и с прокурорско разпореждане един от тях е арестуван за период от 72 часа.



На 18-годишен от Ямбол е повдигнато е обвиняване за осъществен обир на 14 юни в регионалния град
. Разследването продължава. При инспекция на 30-годишен мъж от регионалния град е открито, че той държи в себе си към 8 грама тревиста маса - марихуана. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
 Министерство на вътрешните работи
Установена е съпричастността на 17-годишен юноша към две обири на пари от частен дом и от търговски обект на територията на община Стралджа. Парите, обект на похищенията, са върнати на притежателите. Работата по случаите продължава.

В частен парцел в ямболско село са открити 8 складирани автомобила, излезли от приложимост, добити от физическо лице, което няма регистрация като търговец по реда, избран от Търговски закон. Проверката по случая продължава.

В рамките на акцията са формирани 95 акта за открити административни нарушавания. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР