Специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите

...
Специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите
Коментари Харесай

Масови проверки на автобуси и камиони на територията на цяла Европа

Специализирана полицейска интервенция за надзор на товарните коли и рейсовете стартира от през днешния ден до 16 февруари, оповестиха от полицията.

Съвместни екипи на Криминална и Икономическа полиция, както и на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ ще наблюдават за техническото положение на моторните транспортни средства и транспортираните с тях хора или товари, заплатени винетни такси. Ще се ревизира и за незаконен трафик на емигранти, оръжие и неразрешени от закона субстанции и други.

Аналогични дейности ще има на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - ROADPOL / новото название на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция, което ще се употребява от началото на тази година, вместо добре известното TISPOL/.

Операциите за надзор на товарните коли и рейсовете са заложени в календара на ROADPOL, заради обстоятелството, че при пораждане на тежки пътнотранспортни произшествия с такива транспортни средства, последствията са доста по-големи. Сред главните аргументи са неспазване на времето за отмора, придвижване с превишена скорост, приложимост на алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, транспорт на необезопасени товари, както и претоварване на машините.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР