Специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими бе проведена

...
Специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими бе проведена
Коментари Харесай

Резултати от проведена полицейска операция „24 часа контрол на скоростта“

Специализирана полицейска интервенция за надзор на скоростните режими бе извършена по самодейност на TISPOL. Акцията бе осъществена на територията на всички държави-членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

В рамките на полицейските дейности са открити общо 10 434 нарушавания на оптимално позволената скорост за придвижване, със 154 автоматизирани механически средства и системи. Контролът се е правил на 608 места, като са взели участие 279 чиновници.

Установените нарушавания от стационарните механически средства са 282, от мобилните системи, с които са съоръжение полицейските коли - 4 900, а от стационарно-преносимите уреди за надзор на скоростта (триноги) - 5 252.

Констатирани са 50 нарушавания на водачи на транспортни средства, които са надвишили с над 50 км/ч оптимално позволената скорост за придвижване в обитаемо място.

Анализът на първичните данни сочи понижение на броя на пътните произшествия - на територията на страната са регистрирани 65 леки пътнотранспортни катастрофи с материални вреди и 15 - с ранени.

При спомагателните инспекции на МПС са открити 563 други нарушавания на ЗДвП.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР