Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност се провежда в няколко

...
Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност се провежда в няколко
Коментари Харесай

Гешев: Двама прокурори са на разговори на високо ниво в ОАЕ за Васил Божков

Специализирана полицейска интервенция против битовата престъпност се организира в няколко региона към Ихтиман и Костенец.

"Днешната акция е като тази от през вчерашния ден, същата ще бъде и на следващия ден - няма да спрем. Обещал съм на българските жители успокоение и понижаване на битовата престъпност до края на годината. Независимо от това на кой какво му се желае, ние няма да спрем да браним интереса на народа и страната ", съобщи основният прокурор Иван Гешев на брифинг в Ихтиман.

Гешев в Кричим: Не ме интересува чии политически ползи сме засегнали

"Не знам какво желае президентът, чули ли сте го какво желае, на мен не ми е ясно ", разяснява Гешев във връзка консултациите при Румен Радев за промени в Конституцията.

"Не ми е ясно и каква е задачата на тези събеседвания, които се водят там. От прокуратурата, за разлика от тези юристи на подсъдими и на наказани нарушители, не е желано мнение. Явно няма потребност ", добави още обвинител номер 1.

"Наглост - това е все едно прокуратурата да желае промени в закона за адвокатурата. Адвокати на подсъдими желаят промени в активността на прокуратурата. Разбирам, че сега доста хора желаят слаба и неработеща прокуратура, а най-сигурният метод е със законодателни промени, които да блокират активността ни. Това е в полза на избрани хора, на техните медийни и политически проксита и представители, само че не е в полза на българските жители ", разяснява основният прокурор.

"Прокуратурата ще продължи да работи по този начин, оттук насетне има една гранична линия - от едната страна са хората, чиито ползи считаме да пазиме, от другата - нарушителите. Политиците, без значение кои са те, би трябвало да решат от коя страна на тази линия да застанат ", сподели Иван Гешев  Иван Гешев Иван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо обучение във. Той добави, че не застава на страната на нарушителите.

Румен Радев организира съвещания за промени в Конституцията с представители на Висш съдебен съвет

Главният прокурор разяснява и инспекцията на Пловдивския панаир: "Не знам какъв ще бъде размерът на инспекциите, само че всички данни ще се прегледат. "

На въпрос за мярката на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от за задържане за 72 часа основният прокурор сподели: "Искате да се молим на Божков да се прибере в България ли? Българската прокуратурата и никоя страна не се моли на търсени и обвинени лица. "

Окончателно: Божков и Попов ще бъдат арестувани за 72 часа, в случай че се приберат у нас

"Прокуратурата свърши всичко допустимо за задържането на Божков, топката е в ръцете на ОАЕ. Днес изпратих двама прокурори, които организираха диалог на високо равнище в ОАЕ ", приключи основният прокурор.

От прокуратурата разпространиха и публично прессъобщение по въпроса:

"Двама прокурори от Върховна касационна прокуратура /ВКП/ бяха на работно посещаване в Обединените арабски емирства /ОАЕ/ в интервала 25-27.02.2020 година. На среща в Бюрото на Главния прокурор на ОАЕ в Абу Даби българските представители са разискали опцията за сключване на меморандум за съдействие сред прокуратурите на двете страни. В рамките на диалозите представителите на Прокуратура на Република България са разискали и наказателно правни въпроси от съвместен интерес ", се споделя в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР