Специализирана полицейска операция се проведе в „Слънчев бряг” за безопасно

...
Специализирана полицейска операция се проведе в „Слънчев бряг” за безопасно
Коментари Харесай

Нова полицейска операция се проведе в „Слънчев бряг”


Специализирана полицейска интервенция се организира в „ Слънчев бряг” за безвредно придвижване на пътя. Започна и първият уикенд, откакто поради акция „ Шум” бяха затворени две заведения в морските ни курорти. Едно от тях работи, откакто заповедта на здравната ревизия за вреден звук беше анулирана.

„ Едното от заведенията има опция да продължи да работи при затворени порти. Другото заведение, за жалост, няма такава опция, защото е намерено напълно и след 23 ч. не следва да има озвучаване на откритите площи”, съобщи доктор Марияна Кофинова, шеф на „ Здравен контрол” в РЗИ – Бургас.

Заведението работи, само че откритите площи към морето са затворени с винил. „ Умишлено сме принудени да ограничим потенциала на клуба до един много сериозен минимум”, сподели Иван Дончев, шеф на заведението.

Жалбата на притежателите да разгласят заповедта за оскъдна беше анулирана от съда, защото актът отпадна. Те обаче декларират, че ще продължат да търсят правата си по правосъден път.

„ От предходната година се поставят съществени старания от държавни представители да се промени нещо в „ Слънчев бряг”, първата крачка от смяната очевидно е обезлюдяването”, разяснява Иван Дончев.

По същото време в курорта течеше масирана полицейска акция. 12 екипа са ситуирани на разнообразни места, уточни комисар Неделчо Рачев, шеф бранш „ Охранителна полиция” на ОД Министерство на вътрешните работи – Бургас.

Служителите на реда попаднаха на лидер без годна шофьорска брошура, както и на водач, управлявал автомобила си след приложимост на наркотични субстанции.

В „ Слънчев бряг” тази нощ са формирани 30 акта и 36 фиша. Всички институции правят инспекции по морските ни курорти.

/btv
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР