Специализирана полицейска операция с участието на няколко институции се провежда

...
Специализирана полицейска операция с участието на няколко институции се провежда
Коментари Харесай

Специакция на АМ Струма край Благоевград

Специализирана полицейска интервенция с присъединяване на няколко институции се организира при 88 километър на автомагистрала „ Струма “ в региона на Благоевград.

Акцията е по метода „ Шорокообхватен надзор “ и е взаимна със чиновници на Агенция „ Митници “, Националната организация за приходите, Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ и Агенция „ Пътна инфраструктура “, каза ст. контрольор Георги Бучков – шеф група „ Организация на придвижването, пътен надзор и превантивна активност “ в бранш „ Пътна полиция “ при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) в Благоевград, предава Българска телеграфна агенция. 

Съвместните инспекции на няколко институции ще продължат до обяд. Те са част от одобрен график от Главна дирекция „ Национална полиция “ и направена заповед на шефа на ОДМВР – Благоевград ст. комисар Георги Кандев. 

Всяка институция ще ревизира според нейните пълномощия, акцията обгръща целия трафик – тежкотоварен и на леки коли, както и рейсове. Всеобхватната инспекция ще следи за всичко, заложено в Закона за придвижване по пътищата, сподели още ст. контрольор Георги Бучков. 

Целта на инспекцията, както на всички сходни интервенции, е да понижим пътнотранспортните катастрофи, както и да има необятен отзив в обществото, уточни още ст. контрольор Георги Бучков.

Най-честите нарушавания, открити при сходни инспекции, са неизползване на предпазен колан, прилагане на телефон по време на шофиране, както и констатиране на претоварвания на товарни коли. Анализ на днешната интервенция се чака в следобедните часове. 

Ст. контрольор Георги Бучков разяснява, че все още най-тежкият сектор в региона е пътя сред Благоевград и Симитли, където е въведена краткотрайна организация на придвижването през съвсем целия сектор. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР