Специализирана полицейска операция, с акцент върху използване на предпазните колани,

...
Специализирана полицейска операция, с акцент върху използване на предпазните колани,
Коментари Харесай

Поредната операция на пътна полиция е за колани, каски и детски столчета

Специализирана полицейска интервенция, с акцент върху потребление на защитните колани, каски от мотоциклетистите и детски столчета, стартира от през днешния ден Пътна полиция. Тя ще продължи до 12 май и ще обхване цялата страна.

Друг акцент в интервенцията ще бъде вярното слагане на регистрационния номер от мотоциклетистите. От пътна полиция прецизират, че номерата на моторите се слагат по този начин, че да има обезпечена видимост, както и осветеност през нощните часове. Освен това при закрепването не би трябвало да се нарушава формата на табелата, целостта на графиката и знаците на номера.

Подобни интервенции пътните служители на реда извършена от 11 до 17 март и от 17 до 24 април. По време на първата, която бе проведена по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - TISPOL, бяха тествани 28 869 моторни транспортни средства и установили общо 3402 нарушавания.

От тях 2591 бяха осъществени от водачи. В 444 от случаите бе открито непоставяне на защитен колан от пасажер на предната седалка, а в други 367 – на задната седалка. Констатирани бяха още 45 случая на погрешно транспортиране на деца.

Проверените по време на интервенцията мотоциклетисти бяха 316, в 81 случая водачите не бяха сложили наложителните каски.

В рамките на втората интервенция, извършена в седмицата 17-24 април, бяха тествани 49 363 моторни транспортни средства. За неизползване на предпазни системи – колани и детски столчета в колите, бяха установени 1766 нарушавания. При мотоциклетистите бяха регистрирани 122 нарушавания. В 57 от случаите не са били употребявани каски. Шест от актовете са за погрешно слагане на регистрационни номера, а в 49 случая мотоциклетите въобще не са имали регистрационни номера.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР