Специализирана полицейска операция, проведена от служители на Регионално звено Борба

...
Специализирана полицейска операция, проведена от служители на Регионално звено Борба
Коментари Харесай

Вижте как са бъркали дрога бандитите, които се консултирали с учебници по химия



Специализирана полицейска интервенция, извършена от чиновници на Регионално звено „ Борба с проведената престъпност “ – София област, взаимно с сътрудниците им от Перник, София – град и ГДБОП, както и Дирекция „ Жандармерия “, е осъществена на 11 май т.г. под управлението на Специализирана прокуратура. В рамките на интервенцията са открити и обезвредени две редом настоящи незаконни групи, занимавали се с произвеждане и разпространяване на наркотични субстанции, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
 p1060423_800x533  p1060429_800x533  p1060433_800x533  p1060444_800x533  p1060450_800x533  p1060481_800x533
Разследването стартира през 2017 година, след получен сигнал, посочи зам. – шефът на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев. В хода на оперативните дейности бяха засечени две редом настоящи групи – едната, която се е специализирала в произвеждане на синтетична дрога – кокаин, амфетамин, метаамфетамин, а другата – в разпространяването на наркотичните субстанции. Установена е и следната специфичност – вземане предвид на количеството на творби опиат с потребностите на пазара, както и с дните от седмицата.

Дрогата се е пласирала най-вече в Костинброд и на територията на София – област – в заведения и нощни заведения, като най-голямото количество се е продавало в съботните дни, а преобладаващата част от клиентите им били малолетни. Срещите сред пласьорите били чести, а диалозите – завоалирани, добави Даниела Начева, заместник-административен началник на Специализираната прокуратура.

В рамките на процесуално – следствените дейности на адреси, моторни транспортни средства и персонални обиски са конфискувани разнообразни количества по тип високорискови наркотични субстанции. На един от адресите е открито помещение с лабораторно съоръжение, в което се е произвеждала дрогата. Оттам са конфискувани голям брой колби, в част от които имало и прекурсори, везни, мобилни телефони. Намерени са предписания с химически формули, бележки с спомагателна информация за приготвянето на наркотични субстанции, в това число и учебници по химия, разясни Евгения Станкова, наблюдаващ прокурор.

Задържани са общо шестима участници в незаконната активност, измежду които и уредникът на производството на наркотични субстанции. Всички те са с престъпни регистрации и осъждани. По първични данни желанията им били да разширят активността си и полагали старания за повишение на квалификацията си. Повдигнати са им обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група. Днес Специализирана апелативна прокуратура е внесла искане за налагане на най – тежката мярка „ задържане под стража “. Работата по доказване на незаконната им активност и процесуално – следствените дейности не престават.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР