Специализирана полицейска операция по безопасност на движението Товарни автомобили и

...
Специализирана полицейска операция по безопасност на движението Товарни автомобили и
Коментари Харесай

Засилени проверки на товарни автомобили и автобуси, причинявали най-много ПТП

Специализирана полицейска интервенция по сигурност на придвижването „ Товарни коли и рейсове “ стартира в понеделник, оповестяват от „ Пътна полиция “.

От 10 до 17 февруари контролните органи ще наблюдават за спазването на скоростните режими, приложимост на алкохол или наркотични субстанции от водачите, потребление на предпазни колани, инспекция докладите на тахографите, съблюдаване на часовете за отмора, техническа редовност, нередовни документи и нарушавания, свързани с ADR, наредбите на ЗДвП и КЗ.

Полицейската интервенция е проведена от ROADPOL поради обстоятелството, че огромна част от тежките пътно-транспортни катастрофи по пътищата на Европа са провокирани от водачите на рейсове и товарни коли. Основните аргументи за злополуките с огромен брой човешки жертви са неспазването на позволената скорост за придвижване, неползването на регламентираните почивки, транспорт на необезопасени товари и претоварването на камионите. В инспекциите ще се включат чиновници на Пътна полиция, както и на Териториална и Охранителна полиция с пълномощия за работа по ЗДвП. Те ще бъдат подпомагани от Криминална полиция при реализирането на надзор по превозването на противозаконни артикули, незаконни емигранти и трафик на хора.

 

Tvn.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР