Специализирана полицейска операция на ГДБОП и ДАНС се провежда на

...
Специализирана полицейска операция на ГДБОП и ДАНС се провежда на
Коментари Харесай

ДАНС влезе в шест ТЕЦ-а, свързвани с Христо Ковачки 

Специализирана полицейска интервенция на ГДБОП и ДАНС се организира на територията на София, София-област, Перник, Велико Търново, Габрово, Русе и областите Кюстендил, Хасково, Стара Загора и Бургас, заяви Нова тв.

Акцията е под надзора на Европейската прокуратура. Извършват се дейности по следствие на голям брой адреси, както и на Топлоелектрическа централа “Бобов дол ”, Топлоелектрическа централа “Брикел ”, Топлоелектрическа централа “Марица 3 ”, както и топлофикациите в градовете Перник, Габрово, Сливен, Велико Търново, Русе и Бургас.

Всички тези ТЕЦ-ове от години се свързват с енергийната империя на Христо Ковачки, въпреки той да не стои персонално зад нито един от тях като директен притежател. 

Разследването се води отдавна. Не е единствено въз основата на сигнали. Европейската прокуратура ще заяви резултатите скоро,  заяви вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев пред Нова тв. 

По думите на юрисконсулта на Топлоелектрическа централа “Марица 3 ” централата ще продължи активността си в естествен индустриален режим. Той бе безапелационен, че проблем с предприятието - няма.

“Твърде разнородни неща са като документи. Оказваме им цялостно подпомагане.

Това, което беше казано е, че централата ще продължава да работи, защото чакахме, че ще желаят да спрем работа. Казаха, че ще продължим да работим в естествен индустриален режим.

Към момента няма никакви проблеми, нито екологични, нито механически, нито нещо друго, което да ни тормози. Също по този начин не ни тормози нищо по отношение на самата инспекция. Обяснихме на проверяващите, че ще им окажем цялостно подпомагане ”, сподели Юлиян Семерджиев. 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР