Специализирана полицейска акция във Видинско откри в три товарни автомобила,

...
Специализирана полицейска акция във Видинско откри в три товарни автомобила,
Коментари Харесай

Полицейска акция във Видинско откри в три румънски камиона незаконна дървесина

Специализирана полицейска акция във Видинско откри в три товарни автомобила, с румънска регистрация, противозаконна дървесина. Камионите са спрени за инспекция през вчерашния ден към обяд на основен път Е-79, в региона на село Срацимир, оповестяват от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи -Видин.

Превозваното количество дървесина не отговаряло на отразеното в показаните от водачите документи, прецизират от полицията. Водачите са получили актове по Закона за горите. Надхвърленото количество дърва е конфискувано. Образувани са три предварителни инспекции в полицейското ръководство в Кула. 

При последната полицейска интервенция извършена на 20 януари в региона на село Арчар видинските служители на реда са иззели общо 45 кубика немаркирани дърва. Открили са 25 кубика дърва без контролна горска марка в двора на 78-годишен гражданин на селото. Това демонстрира информация на Българска телеграфна агенция в полицейския бюлетин на ОД на Министерство на вътрешните работи -Видин. При инспекции на други пет адреса полицейските чиновници разкрили и иззели още 20 кубика дърва без контролна горска марка. По случаите са формирани предварителни инспекции. Общото количество на конфискуваната немаркирана дървесина в хода на акцията възлиза на 45 кубика.

През миналата седмица, в интервала 16-22 януари, чиновниците на „ Северозападно държавно дружество “(СЗДП)-Враца са ревизирали 78 обекта за рандеман на дървесина и 110 моторни транспортни средства в 23-те териториални поделения, стопанисващи държавните горски територии в северозападна България. Конфискуваните дърва за огрев са 43 пространствени куб. м. Иззети са две каруци, по едно транспортно средство и моторен трион. Това демонстрира информация на СЗДП, предоставена на Българска телеграфна агенция.

За цялата 2022 година на територията на СЗДП са тествани близо 8 хиляди сечища. Около 36 хиляди инспекции са направили чиновниците на държавното дружество за предходната година в държавните горски територии. Инспекциите бележат растеж по отношение на миналата 2021 година, с осъществените 7 хиляди  в повече инспекции в държавните гори.
Общият брой на тестваните обекти за рандеман на дървесина надвишава 7 700,  а транспортните средства, минали през инспектиращи мобилни екипи, са над 10 000. 

За установени нарушавания чиновниците на териториалните поделения са връчили над 700 акта по Закона за горите. Конфискувани са над 600 пространствени куб. м. дърва за огрев, близо 60 транспортни средства, 91 каруци и към 70 моторни триона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР