Специализирана операция за противодействие на битовата престъпност и на престъпленията,

...
Специализирана операция за противодействие на битовата престъпност и на престъпленията,
Коментари Харесай

Спецакция срещу битовата престъпност и незаконния дърводобив в Раковски

Специализирана интервенция за противопоставяне на битовата престъпност и на закононарушенията, свързани с противозаконен рандеман, транспорт и предпазване на дървесина се организира в община Раковски. На място в село Белозем отидоха основният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов.

В рамките на днешната интервенция в община Раковски са тествани общо 420 лица, открити са 59 престъпно проявени, както и четирима, представляващи интерес за криминалистите, оповестиха от прокуратурата.

Образувани са пет досъдебни производства за нелегално придобиване на дървесен материал, едно за открито разпространяване на контрабандни акцизни артикули и едно по смисъла на член 244 от Наказателен кодекс (подправени парични средства). Проверени са също 185 моторни транспортни средства и са наложени съответни наказания за установени нарушавания.

Иван Гешев съобщи пред жителите на Белозем: „ Повече не можем да позволим да продължава по този начин. Като пристигна цялата страна в селото и министърът и прокуратурата си свършат работата, ще се оправят нещата. Въпросът е да има предпочитание, а предпочитание има “.

Именно в Белозем преди дни маскирани нападнаха, биха и ограбиха 83-годишна жена. По този мотив основният прокурор съобщи: „ Това, което се случи с старата жена, е безсрамие. Ако не може да се оправим с тези неща – с битовата престъпност, по-добре да закриваме държавата… “.

Главният прокурор беседва и с кмета на община Раковски Павел Гуджеров и на с. Белозем Виолета Петрова. Пред тях Иван Гешев посочи, че „ с цел да се случат нещата на локално равнище, би трябвало да има положително взаимоотношение с полицията, с прокуратурата и навреме да се алармира за проблеми.

Ако страната не може да се оправи с битовата престъпност, поражда въпросът с какво може да се оправи. Решени сме с господин Маринов в края на годината нещата да наподобяват по друг метод.

Това, което вършим за битовата престъпност, няма по какъв начин да стане без взаимоотношение с локалната власт. Вие най-добре си познавате хората, ние с Изпълнителната власт можем единствено да ви спомагаме “, добави Иван Гешев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР