Специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност е проведена на

...
Специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност е проведена на
Коментари Харесай

Спецакция се проведе в котленското село Градец

Специализирана интервенция по противопоставяне на стандартната престъпност е извършена на 7 юли в котленското село Градец, оповестиха от полицията.

Акцията е осъществена за времето от 12:00 до 20:00 часа от чиновници на ОДМВР-Сливен и Зонално жандармерийско управление-Бургас под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен. В хода на интервенцията са тествани 151 лица, 70 транспортни средства, търговски обекти и частни парцели.

Извършени са инспекции и наблюдаване на самотно живеещи възрастни хора в селото. Осъществен е надзор на престъпния контингент, като е открито местоположение на 29 лица. Връчени са 12 призовки и 11 наказателни постановления за наложени санкции по административен ред.

Установен е случай на нарушение на тишината, като е формиран акт и е конфискувана музикална уредба. Съвместно със чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОД на МВР-Сливен са осъществени процесуално-следствени дейности в частен парцел в село Градец по съмнение за осъществяване на банкови услуги, без съответното позволение по закон.

В дома на 67-годишен мъжса открити и конфискувани материални доказателства за осъществяваната противозаконна активност. Мъжът е отведен в Районно управление-Котел и арестуван за 24 часа. Образувано е досъдебно произвеждане.



В хода на интервенцията е разкрито закононарушение против интелектуалната благосъстоятелност.
В търговски обект в село Градец е открита нерегламентирана продажба на спортни продукти, носещи марката „ Аdidas “. Стоките са конфискувани. По случая е формирано бързо произвеждане.

За времето на интервенцията са открити 14 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, Закона за българските персонални документи и Наредба №1 на община Котел. На нарушителите са формирани актове и са наложени санкции с фиш.

Съвместните интервенции по противопоставяне на стандартната престъпност, ориентирани против личността и имуществото на жителите на територията на ОД на МВР-Сливен не престават.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР