Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология Майчин

...
Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология Майчин
Коментари Харесай

Майчин дом получи 100 000 лева дарение от Пощенска банка в подкрепа на борбата с Covid-19

Специализирана болница за интензивно лекуване по акушерство и гинекология " Майчин дом " получи 100 000 лв. подаяние от Пощенска банка в поддръжка на битката с Covid-19. Средствата са предоставени за закупуване на защитни дрехи, висококачествени защитни маски, дезинфектанти и редица други медицински консумативи, нужни за предотвратяване на медицинските екипите на лечебното заведение.

" От името на управлението на болничното заведение и персонално от мое име, желая да изкажа своята признателност за жеста, който Пощенска банка направи към нас. " Майчин дом " продължава да бъде на първа линия в грижата за майчино и детско здраве и в изискванията на пандемия. При нас са най-малките пациенти и техните майки, бременни дами и родилки. Поемаме и неотложни гинекологични процедури и интервенции. Средствата, които получихме, ще ни разрешат да набавим част от нужните защитни дрехи, маски, бързи проби за Covid-19 и други консумативи, с които да защитим медицинските екипи и нашите пациенти ", показа проф. доктор Иван Костов, изпълнителен шеф на лечебното заведение.

В ситуацията на пандемия от разпространяването на ковид лечебното заведение има потребност от еднократни трипластови маски и защитни ръкавици, шлемове, медицински шапки, калцуни до коляното, защитни очила, инфрачервени термометри и дезинфектанти, с цел да продължи естественото и дейно действие на клиниките и да продължи да обслужва потока от бременни, родилки и пациенти с потребност от неотложни процедури.

" Изправени сме пред предизвикателство, което изисква съответни дейности за поддръжка, по тази причина ние, като социално-отговорна компания, даряваме в акцията против Covid-19 за неотложните потребности на най-голямото лечебното заведение за майчино и детско здраве у нас - " Майчин дом ". В обстановка на изключително състояние най-хубавият метод за справяне e с общи старания. Медицинските експерти и лечебните заведения имат потребност от поддръжката на бизнеса и цялото общество, по тази причина ние, банковите чиновници, които също сме " на първа линия ", вършим това подаяние с признателност към здравните служащи за професионалното им мъжество и грижите, които поставят ", разяснява Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф на Пощенска банка.

Превенцията и даването на качествена здравна услуга, следенето на бременността, диагностиката и лекуване са още по-голямо предизвикателство в епидемиологична конюнктура. Университетската акушеро-гинекологична болница " Майчин дом " продължава да затвърждава позициите си като народен център за женско и майчино опазване на здравето и в изискванията актуалната спешна обстановка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР