Специализирана акция на полицията в Бургас срещу купуването на гласове

...
Специализирана акция на полицията в Бургас срещу купуването на гласове
Коментари Харесай

Спецакция в Бургаско: ЦИК свали имунитета на кандидат-депутат от региона

Специализирана акция на полицията в Бургас против пазаруването на гласове тече през целия ден. Трима души са задържани. ЦИК смъкна имунитета на кандидат-депутат от района по искане на основния прокурор, защото има доказателства, че е склонявал лица да гласоподават за избрана партия.

От рано сутрина бургаският квартал " Победа " се изпълни с полиция. Арестувани са трима мъже. В домовете им се открити описи с персонални данни на голям брой лица за пазаруване гласове. Местните обаче са ядосани поради арестите.

По искане на прокуратурата бе свален имунитета на претендента за народен представител от Бургас Цветелин Георгиев. Има доказателства, че в село Маринка дал на четири лица имотна полза, за да ги склони да гласоподават в интерес на избран претендент и коалиция на изборите в неделя.

Централната изборна комисия се е съобразила с настояването на прокуратурата и дава позволение за привличане като обвинен по досъдебно произвеждане на Цветелин Георгиев, който е претендент за депутат от коалиция " Изправи се! Мутри вън! ".

От обединението обясниха с воя позиция, че Цветелин Георгиев твърди, че няма съпричастност към практики, нарушаващи закона. Все отново обаче е подал документи за овакантяване на кандидат-депутатската листа.

" Човекът може да се откаже само тогава ще го заличим, само че периодите, които са в изборния кодекс не позволяват да се сложи нов претендент, също не позволяват и листата да се преподреди ", съобщи Михаил Хаджиянев, ръководител на РИК-Бургас.

Хората в село Маринка настояват пред екипа ни, че не познават Цветелин Георгиев. Сигнали за пазаруване на гласове в Бургаско има и от Руен.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР