Специализиран кабинет за дентално лечение на хора с увреждания ще

...
Специализиран кабинет за дентално лечение на хора с увреждания ще
Коментари Харесай

Лекуват зъбите на хора с увреждания в нов кабинет

Специализиран кабинет за дентално лекуване на хора с увреждания ще бъде открит на през днешния ден от 11.00 часа във Факултета по дентална медицина на бул. " Христо Ботев " №3 в Пловдив. Той е оборудван със специфична платформа, тъй че да дава отговор на признатите правила и условия в Европейския съюз за лекуване на хора със характерни потребности, по-конкретно с трайни двигателни увреждания и придвижващи се благодарение на колички.

Инициативата на управлението на Факултета по дентална медицина, подкрепена от ректорското управление на МУ - Пловдив, надгражда опциите за практическо образование на студентите за спецификата на лекуването на подобен вид пациенти.

Във ФДМ - Пловдив се образоват на британски език над 480 жители от европейски страни и 820 студенти на български език, като бъдещи дентални лекари те би трябвало да са готови съответно да организират сходно характерно дентално лекуване.

Средствата за построяването и оборудването на кабинета са обезпечени напълно от МУ - Пловдив.

На откриването са поканени хора с увреждания, които се придвижват с помощни колички, и ще бъдат демонстрирани опциите на денталния кабинет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР