Специализиран екип от Сухопътните войски извърши разузнаване и транспортиране на

...
Специализиран екип от Сухопътните войски извърши разузнаване и транспортиране на
Коментари Харесай

Само за час откриха два снаряда в София

Специализиран екип от Сухопътните войски извърши разузнаване и превозване на два боеприпаса, открити в разнообразни региони на София, оповестиха от Министерство на защитата.

Снощи военнослужещи от военно формирование 28 610 - Горна баня направиха разузнаване и превозване на два боеприпаса, открити в разнообразни региони на София.

Единият е открит в 15.40 ч. при осъществяване на ремонтни действия в мазе на частен дом на ул. " Юрий Венелин " 8. При направения оглед военните експерти са открили, че това е 45 мм бронебоен снаряд.

Вторият арсенал - 152 мм артилерийски осколъчен снаряд без взривател, е открит в 16.55 ч. в гориста околност до ул. " Месечина " в ж.к. " Овча купел ".

До идването на профилирания екип от Сухопътните войски, регионите, в които са открити боеприпасите, се охраняваха от чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Военнослужещите, под управлението на капитан Петър Трайков, направиха разузнаване на откритите муниции и ги транспортираха за следващо заличаване в безвреден регион.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР