Специализиран българо-японски-Западни Балкани семинар на тема Подобряване на разбирането за

...
Специализиран българо-японски-Западни Балкани семинар на тема Подобряване на разбирането за
Коментари Харесай

Зам.-министър Кирил Ценкин: Сътрудничеството е ключово за изграждането на устойчива система за управление на риска от бедствия

Специализиран българо-японски-Западни Балкани семинар на тематика „ Подобряване на разбирането за ръководство на риска от бедствия “ се организира през днешния ден в София.

Целта на форума, финансиран по бюджетна стратегия „ Международно съдействие за развиване и филантропична помощ “ на Министерство на външните работи за 2024 година, е повишение на административния потенциал на структурите с пълномощия в региона на ръководството на риска от бедствия в страните от Западните Балкани. 

 „ Сътрудничеството е от основно значение за построяването на устойчива система за ръководство на риска от бедствия “, съобщи заместник-министър Кирил Ценкин в приветствието си към участниците в семинара.

Той акцентира значимостта на самодейността, съчетаваща големия опит на Япония и положителния разговор на България със страните от района, изключително във връзка с обезпечаването на сигурността на жителите, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.



Н.Пр. Мичигами Хисаши пожела форумът да способства за на практика хрумвания за бъдещи стъпки за повишение на осведомеността в региона на ръководството на риска от бедствия.

Подчертавайки дългогодишните другарски връзки сред България и Япония, заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова подчертава върху взаимни старания на водещи специалисти за оказване на дейна поддръжка за страните от Западните Балкани.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР