Специалистите в Университетска болница „Лозенец“ са отчели леко подобрение в

...
Специалистите в Университетска болница „Лозенец“ са отчели леко подобрение в
Коментари Харесай

Мениджърът на Стоянка Мутафова с извънредни новини за състоянието й

Специалистите в Университетска болница „ Лозенец “ са отчели леко усъвършенстване в положението на Стоянка Мутафова, която лежи там след интервенция по премахване на жлъчния мехур.

Голямата актриса към този момент не поддържа висока температура, по-контактна е и по-активно комуникира с гримаса и жестове, само че мъчно приказва поради интубиращата инсталация. По устните й обаче към този момент се разчитат думите „ да “, „ не “ и „ добре “, а погледът й е по-жив, описа за „ Монитор “ мениджърът на звездата Евгени Боянов.

Показатели като кръвно налягане, сърдечен темп и така нататък са в норма. Утре ще излязат резултатите от микробиологичните проучвания, които ще покажат дали антибиотиците дефинитивно са победили инфекцията.

„ Знаем, че възобновяване няма да е бързо, само че медиците се въздържат да загатват какъвто и да било съответен период “, означи Боянов.

Те споделят, че в сходна обстановка са имали значително сполучливо избавени пациенти, само че всичко зависи от съответния случай и силите на организма. А доколкото познаваме неукротимия темперамент на Стояна, можем мощно да се надяваме и този път тя да пребори здравословните проблеми.

Неотлъчно до нея е щерка й Мария Грубешлиева-Муки, която изцяло е стоплила връзки с мениджъра и единствено на него давала картбланш за достъп в реанимацията. „ Защото Стоянка доста те обича “, обяснила Муки.

На 21 октомври 97-годишната театрална легенда претърпя премахване на жлъчния мехур след двуседмично инфектиране на жлъчката. Муки описа, че е дала единодушие за животоспасяващата намеса, защото лекарите й обяснили, че в противоположен случай на майка й остават дни до съдбовен излаз.

Постоперативно обаче Мутафова подвигна висока температура. Отделно от това актрисата имала и притиснат нерв на кръста, който засегнала при рухване през лятото. След време се появила нетърпима болежка в кръста. Застудяването в допълнение изостряло болежката.

„ Не е нищо съдбовно обаче. Не се умира от това. Благодаря на докторите, които се грижеха за нея! “, разяснява Муки пред медиите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР