Специалистите в областта на компютърната графика получиха уникален подарък от

...
Специалистите в областта на компютърната графика получиха уникален подарък от
Коментари Харесай

НАСА представи 3D-дигитализирана карта на лунната повърхност

Специалистите в региона на компютърната графика получиха неповторим подарък от галактическата организация НАСА - подробна 3D топографска карта на лунната повърхнина. Проектът се управлява от дизайнера Ърни Райт, а цифровизираната повърхнина на Луната може да бъде изтеглена от всеки.

Лунната разследваща орбитална машина (LRO) в продължение на 10 години работи на повърхността на Луната и най-накрая съумя да направи топографско изследване на терена и да снима повърхността на земния сателит. В резултат на работата на Райт бяха интегрирани всички необработени данни и изображения, получени с LRO.

В резултат на това беше основано много тъкмо триизмерно обрисуване CGI Moon Kit Moon. То съдържа всички типове данни и изображения, като „ карта на изместване “, която прави топография благодарение на цвят. Дизайнерите ще могат да пресъздадат повърхността на Луната с всичките ѝ същински върхове и кратери и да я употребяват за декори в игрални филми или игри. Също по този начин такива карти ще могат да подкрепят проучването на Луната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР