Специалистите разграничиха най- изявените 4 симтоми на Омикрон Вариантът Омикрон причинява

...
Специалистите разграничиха най- изявените 4 симтоми на Омикрон
Вариантът Омикрон причинява
Коментари Харесай

4 нови симптоми на Омикрон

Специалистите разграничиха най- изявените 4 симтоми на Омикрон

Вариантът Омикрон предизвиква повишаване на нови случаи на коронавирус, неочаквани инфекции. Случаите са се нараснали в Съединени американски щати с повече от 85 % през последната седмица, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC). Голяма част от това е обвързвано с това какъв брой бързо може да се популяризира този разновидност на вируса, както и способността му да заобикаля съществуващия имунитет в случай че сте имунизирани. Но защото става по-лесно да се болестите с коронавирус, става и по-трудно да разберете дали сте заболели или имате друго циркулиращо заболяване, като грип или елементарна простуда. Много сигнални признаци на коронавирус, като загуба на усет и аромат или зной, се оповестяват по-рядко измежду тези с вид Омикрон. В същото време този вид провокира някои неповторими признаци. Прочетете, с цел да разберете четирите нови признака на коронавирус, които могат да значат, че сте били инфектирани с омикрон.

Болки в кръста

Нови данни от приложението Zoe Коронавирус Study сочат, че болката в долната част на гърба е нов признак на разновидността Омикрон, заяви The Telegraph. В началото лекарите в Южна Африка споделиха, че виждат чести случаи на мускулни болки, които се демонстрират като болки в долната част на гърба при пациенти с Коронавирус, съгласно The Washington Post.

„ Хората ще ни кажат, че са си легнали нощес [и споделят, че] им е било топло и студено през нощта, [и се събуждат] с болки в тялото и болежка, болежка в гърдите или болки в гърба и отмалялост – това е Омикрон “, Анжелик Кутзи, южноафрикански доктор и един от пъвите, съобщили за Омикрон, сподели за MSNBC. Според Coetzee това би могло, тъй като този вид нападна тъкмо там първоначално.

„ Значителен брой от тези пациенти имат съкрушителна болежка в долната част на гърба и тежка миалгия, която усилва неволите на пациента “, удостовери също Ан Мери, съветник по обща медицина в болничното заведение Amrita в Кочи, Индия. Индо-азиатска новинарска работа.

Нощно изпотяване: един от най- изразените признаци на Омикрон

Нощното изпотяване не се преглежда като общ признак на истинския вариант на ковид или разновидността Delta, само че в този момент се смята за един от най- изявените  симптоми на Омикрон, съгласно CaroMont Health. „ Хората оповестяват за нощно изпотяване, което е доста чудноват признак, който споделят, че имат “, удостовери пред Today на 28 декември Джон Торес, лекар по медицина, доктор в незабавното поделение и старши медицински сътрудник на NBC News.

Амир Хан, общопрактикуващ доктор от националната здравна работа (NHS) в Обединеното кралство, сподели пред The US Sun, че хората, които имат този признак заради Омикрон, евентуално ще изпитат „ този тип щедро нощно изпотяване, при което може да се наложи да стават и да си сменят облеклата. “

Загуба на вкус

Омикрон също е евентуално да провокира стомашно-чревни признаци. Приложението Zoe Коронавирус Study неотдавна актуализира листата си с постоянно срещани признаци на Омикрон, с цел да включи загуба на вкус, заяви Daily Express. „ Един от моите пациенти… беше признат с недоволство от загуба на вкус, гадене и повръщане. Съгласно протокола, направихме RT-PCR и резултатът беше позитивен “, сподели Санкет Джайн, съветник по пулмолог в болница Масина в Индия.

Гадене: един от най- изявените признаци на Омикрон

Гаденето също се оповестява като постоянно срещан признак на разновидността на Omicron, съгласно Тим Спектор, професор по генетична епидемиология в King’s College London и началник на приложението Zoe Коронавирус Study. „ Някои от тях имаха гадене, лека температура, възпалено гърло и главоболие “, сподели Спектор във видео в YouTube.

Тези хора са по-склонни да преболудеват по леко Omicron. И до момента в който гаденето беше обвързвано с предходни разновидности на вируса, то може да се откроява в този момент, тъй като повече хора усещат тези по-леки признаци, сподели Андрю Пекос, професор по молекулярна микробиология и имунология в Училището по публично здраве на Джон Хопкинс Блумбърг Ню Йорк Таймс. Изследванията откриха, че Омикрон наподобява по-скоро като респираторна зараза, което може да накара хората да изкарват повече храчки при кашляне, което може да раздразни и разстрои стомаха при усвояване, сподели Пекос.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР