Специалистите предупреждават, че някои усещания в устната кухина, като например

...
Специалистите предупреждават, че някои усещания в устната кухина, като например
Коментари Харесай

Усетите ли това в устата си - получавате инфаркт

Специалистите предизвестяват, че някои чувства в устната празнина, като да вземем за пример противен усет или болежка в челюстта, може да са предупреждаващи признаци на инфаркт, осведоми zdrave.to.

Затова е нужно, в случай че усещате сходни признаци, да се обърнете незабавно към доктор.

Инфаркт или сърдечен припадък пораждат, когато се блокира кръвоносна артерия, снабдяваща сърцето с кръв и О2. Такова блокиране произтича поради натрупването на мастни плаки вътре в артерията. Всички знаем, че най-честите предупреждаващи признаци за инфаркт са болежка или стягане в гърдите. Обаче, прецизират експертите, при хора със сърдечен припадък могат да се следят разнообразни признаци, които наподобяват необикновени, по тази причина и са малко известни. Сред тях са някои чувства в устата, както и промени в положението на устната празнина.

Британският академик проф. Адам Тейлър от Ланкастърския университет поучава в изявление за изданието “Експрес” да се обръща внимание на следните чувства в устната празнина: “Появява се чудноват привкус в устата, които доста хора дефинират като кисел. Други предупреждаващи признаци за инфаркт може да са: инфектиране на венците; противен мирис от устата, загуба на зъби”, счита проф. Тейлър.

Ученият отбелязва, че човешката уста е цялостна с бактерии - както положителни, по този начин и неприятни. Лошите могат да попаднат в кръвотока, предизвиквайки инфектиране на кръвоносните съдове и това от своя страна, да докара до пораждане на сърдечносъдови болести. Парадонтитът също може да се окаже предвестител на сърдечни заболявания, в това число инфаркт.

Проф. Тейлър прибавя, че предупреждаващи признаци за сърдечни нарушавания са също по този начин зъбен налеп, наситена с бактерии ципа. Такъв налеп е отличителна линия на засегнатите от атеросклероза кръвоносни съдове. На собствен ред изданието, базирайки се на данни от ново проучване, показва, че един от най-честите признаци за възникващ сърдечен припадък е болежка в челюстта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР