Специалистите посочиха ​​заболяванията, които могат да бъдат наследени по женска

...
Специалистите посочиха ​​заболяванията, които могат да бъдат наследени по женска
Коментари Харесай

5 заболявания, които се предават по женска линия в семейството

Специалистите показаха ​​заболяванията, които могат да бъдат наследени по женска линия. Затова е значимо да знаем от какво са били заболели нашите баби, майки и други родственици.
Остеопороза
При това заболяване разрушителният развой визира съединителната тъкан, прави костите по-крехки, подложени на трошливост. Основните жертви на остеопорозата са дами, навършили 65 години.
Мигрена
Склонността към мигрена е обвързвана със характерната интензивност на съдовете на мозъка, която от своя страна се дефинира от генетиката. Строгото съблюдаване на разпоредбите за здравословен метод на живот може да помогне да се избегне наследствената мигрена - отвод от цигари и алкохол, непоколебим надзор на употребявания кофеин и отбрана от стрес.
Глаукома
Бавно, развивайки се след 50-те години, глаукомата може да аргументи цялостна загуба на зрението. Жените, чиито майки или други родственици на дами имат глаукома, се нуждаят от постоянни прегледи при офталмолог. Те развиват болестта доста по-често от мъжете.
Сърдечни болести и диабет
Смъртността при дамите постоянно е поради следствията от сърдечни болести и диабет вид 2. Не на последно място, тъй като има генетични фактори, които въздействат върху развиването на тези болести. По-специално, дамите наследяват избран тип отсрочване на мазнини от майките си: в случай че мазнините се отсрочват като ябълка, рискът от развиване на сърдечни проблеми и диабет се усилва.
Рак на гърдата и яйчниците
Генната разновидност, която е характерна и наследствена в фамилията по женската линия (същата като тази на Анджелина Джоли), е една от аргументите за рак на гърдата и яйчниците. При съществуването на тези типове рак при родственици, дамите би трябвало да се преглеждат постоянно.
източник: zdrave.to
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР