Специалистите по ветеринарна медицина препоръчват на собствениците на котки да

Специалистите по ветеринарна медицина препоръчват на собствениците на котки да ...

Заради коронавируса: Във Великобритания предупреждават хората да не пускат котките си навън.

Специалистите по ветеринарна медицина препоръчват на собствениците на котки да държат домашните си любимци на закрито, за да помогнат за предотвратяване на разпространението на коронавируса, предаде BBC, цитирайки БГНЕС.
Британската ветеринарна асоциация (BVA) заяви, че "собствениците не трябва да се притесняват" за риск от инфекция от домашните си любимци.
"Няма нито един случай на домашно куче или котка, заразяващи човек с Covid-19", заяви д-р Ангел Алмендрос от градския университет в Хонконг пред BBC News.
Изследванията показват, че котките могат да успеят да пренесат вируса на други котки. За да предотврати какъвто и да е риск от домашни любимци, пренасящи вируса от ръцете на собствениците им в козината си, Британската ветеринарна асоциация (BVA) насърчи собствениците да предприемат "разумни предпазни мерки".
"Поддържайте добра хигиена на ръцете, опитайте се да държите домашните си котки на закрито", каза председателят на асоциацията.
"Избягвайте ненужния контакт с домашните си любимци, прекаленото гушкане и не им позволявайте да ближат ръцете или лицето ви. Не докосвайте кучетата на други хора, докато ги разхождат", предупредиха от BVA.
Още: "Коронавирус: Пикове на разболели се в САЩ и Русия, в Китай празнуват отварянето на Ухан"

Източник: actualno.com