Специалистите по медицински грижи в Стара Загора излизат отново на

...
Специалистите по медицински грижи в Стара Загора излизат отново на
Коментари Харесай

Нов протест на медицински специалисти в Стара Загора

Специалистите по медицински грижи в Стара Загора излизат още веднъж на митинг през днешния ден по обяд. Исканията им остават същите - почтено възнаграждение и възстановяване на изискванията на труд. Те упорстват главното им заплащане да се равнява на две минимални заплати, както и лечебните заведения да престанат да бъдат търговски сдружения. По покана на здравните експерти омбудсманът Мая Манолова ще поддържа техния следващ митинг.

Събитието ще стартира от 12.00 часа пред постройката на УМБАЛ "Проф. доктор Стоян Киркович ".

Исканията са и да бъдат върнати медицинските стандарти и в допълнение възнаграждение за нощен труд и работа в незабавните отделения. По думите на протестиращите никой не е усетил нещо от отпуснатите от държавното управление 50 млн. лева В лечебни заведения от разнообразни градове споделят, че няма нарастване. Ако има такова, то е сред 50 и 80 лева, разясняват още здравните експерти.

На 14 юни в Кърджали ще бъде блокиран изходът за автомагистрала "Маказа ". На 18 юни във Враца ще има митинг пред болничното заведение дружно с блокиране на пътя пред нея. На 21 юни в Пазарджик ще бъде блокирана автомагистралата за Пловдив. От 26 юни стартира ефикасна стачка в Троян. Във Видин ще бъде една седмица – от 13 до 20 юни, по-късно към този момент ще има всеобщи оставки. Организаторите чакат в протестните дейности да се включат и още градове. Те също по този начин оповестиха, че обмислят нов народен митинг през септември.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР