Специалистите по авиационна медицина изследват жизнените показатели преди и след

...
Специалистите по авиационна медицина изследват жизнените показатели преди и след
Коментари Харесай

​Какво се случва с човешкото тяло по време на полет?

Специалистите по авиационна медицина изследват виталните индикатори преди и откакто сме били на 5000 м височина. Резултатите от техните проби дефинират и дали младите водачи са подготвени да поемат ръководството на аероплан. Наш екип посети първия по рода си авомедицински център във Виена. С какво се разграничава от центровете у нас, описват Айше Сали и операторът Станислав Ангелов.

Едни се опасяват от летенето, за други то е предизвикателство. Но има и случаи, когато престоят нависоко е метод на живот. Промените в нялягането и кислорода обаче водят до здравословни промени. Особено при протичането на заболяване. Ако на земята признаците са леки, то при полет болката е надалеч по-силна.

Затова здравослновното положение на младите водачи е определящо при кандидатстването за лиценз. А във всяка страна е наложително да има най-малко един профилиран център по авиационна медицина.

Валтер Емб, изп. шеф на Wiener privat clinic : В нашата клиника създадохме първия сходен център в Австрия. Освен проучвания на физическото положение на водачите тук правим и психотестове, тъй като влошеното психологично положение е измежду честите аргументи за произшествия със самолети. Много от водачите от Югоизточна Европа идват на обзор при нас. Причината е, че в техните страни с авиационна медицина към момента се занимават най-вече във военните лечебните заведения. А в тях тестванията са надалеч по-трудни.
Веднъж годишно водачите би трябвало да минават контролни прегледи. Всички помним филми, в които летците изпитват смут от тях, само че от дълго време условията не са толкоз страшни.

Валтер Емб, изп. шеф на Wiener privat clinic: Преди 40 години не беше за поверие, че водачите с проблеми в зрението могат да летят. Днес това към този момент е допус тимо.
Напредването на медицината разрешава да летят и при съществуването на доста други болести. Защото с развиването на науката те не са чак толкоз рискови.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР