Специалистите от университета в Токио от няколко години създават роботи,

...
Специалистите от университета в Токио от няколко години създават роботи,
Коментари Харесай

В Япония представиха хуманоиден робот, който шофира стандартен автомобил

Специалистите от университета в Токио от няколко години основават роботи, които наподобяват на индивида. Но в този момент те демонстрираха нещо ново – човекоподобен робот, който може да кара елементарен автомобил, без никакви модификации.

В демонстрационния видеоклип се вижда по какъв начин хуманоидния робот ръководи едноместния електрически автомобил Toyota COMS , ръководството на което е общоприетоо, напълно като в елементарните коли. Вижда се, че човекоподобният робот независимо натиска педалите на газта и спирачката, и умее да завива благодарение на кормилото. Самият робот има глава със датчици, две ръце и два крайници, всеки от които е формиран от голям брой сегменти (фаланги).



Роботът вижда трудностите пред електрическия автомобил и подхваща съответното деяние. В клипа се вижда, по какъв начин тази функционалност се тества благодарение на пешеходец, застанал на пътя на придвижване на автомобила. Можем да забележим, че човекоподобният робот има потребност от много време с цел да спре, макар че пешеходецът се движи доста постепенно.

Това е една забавна концепция за потребление на актуалните технологии и логаритми с детайли на изкуствен интелект. Навярно след десетина година хуманоидните роботи от сходен вид всеобщо да се разпространят.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР