Специалистите от университета Бен Гурион измислиха нов начин за скрито

...
Специалистите от университета Бен Гурион измислиха нов начин за скрито
Коментари Харесай

Нов метод за кражба на данни чрез електрическата мрежа

Специалистите от университета Бен Гурион измислиха нов метод за прикрито изпращане на данни посредством елементарната електрическа мрежа.
Методът се нарича  PowerHammer  и може да се употребява приемане на информация от изолирани компютърни системи, които не са свързани с никакви мрежи.

Необходимо е авансово да се конфигурира специфичен програмен продукт, да вземем за пример във фърмуера на процесора. Методът дава опция за приемане данните от предпазените компютърни системи, употребявани да вземем за пример от военните.

Идеята е следната. Съвременните процесори са едни от най-големите потребители на електрическа сила в компютъра и за поддържането на добра енергийна успеваемост могат динамично да трансформират потреблението на електрическа енергия. Чрез манипулиране на натоварването на процесорните ядра, които сега не се употребяват интензивно, става допустимо тънкото ръководство на потреблението.

Активността на тези процесорни ядра образува сигнал с периодичност 5-25 KHz, който може да се модулира с информативен поток. Микроскопичните съмнения на напрежението се филтрират и улавят от външни устройства.

В взаимозависимост от достъпа до електрическата мрежа, скоростта на извлечените данни е от 10 до 1000 бита в секунда. С отдалечаването от зданието, в което се намира компютърната система, скоростта пада./ .kaldata.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР