Специалистите от Технологичния университет Нанян в Сингапур не спират да

...
Специалистите от Технологичния университет Нанян в Сингапур не спират да
Коментари Харесай

Учени откриха как да говорят с растения

Специалистите от Технологичния университет Нанян в Сингапур не стопират да изненадват и радват със своите впечатляващи открития и изобретения. Най-новото от тях е смарт телефон, благодарение на който хората могат да беседват с растения, оповестява " Сайънс дейли ", представен от Българска телеграфна агенция.

Според специалистите, когато реагират на заобикалящата ги среда, растенията - най-много такива, покрити с восък или власинки, изпращат електрически импулси, които обаче са едвам доловими, защото са прекомерно слаби. По подобен метод действа и човешкият мозък. Въз основа на тези данни учените са измислили устройство, което оказва помощ на хората и растенията да " поддържат връзка " между тях.

Методът може да се употребява, с цел да се следи здравето на растението или да се откри дали то е изложено на заплаха.

За задачите на проучването експертите са работили с растение от типа Венерина мухоловка. В " диалога " учените са употребявали смарт телефон и електрод, прикован с хидрогел към едно от капанчетата ѝ. Малко повече от секунда, откакто смарт телефонът е изпратил електрически импулси към електрода, мухоловката се е затворила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР