Специалистите от медицинския център Томас Форд в Мичиган проведоха изключително

...
Специалистите от медицинския център Томас Форд в Мичиган проведоха изключително
Коментари Харесай

Тийнейджър спортист бе първият, на който присадиха цял бял дроб заради вейп СНИМКИ

Специалистите от медицинския център Томас Форд в Мичиган организираха извънредно комплицирана интервенция по трансплантирането на бели дробове.

Първо лекарите желали да минат с малко кръв, като проведат съществено лекуване или присадят единствено единия бял дроб.

Нещо плашещо се случи с дробовете на момче, пушило вейп СНИМКИ

Но повърхността на органа на пациента била прекомерно повредена и покрита с мъртва тъкан, по тази причина се наложило те да работят фрапантно, бързо и уверено.
 Фото Instagram / Henry Ford Health System
"Много неща съм виждал през живота си, само че с такова зло се сблъсквам за първи път. Тези вейпове нанасят вреди, които по никакъв метод не могат да бъдат поправени. Помнете това и го кажете на децата си ", споделя лекар Хасан Немех.

 Фото Instagram / Henry Ford Health System

Момчето, оказало се на операционната маса на хирурзите, е бил елементарен младеж състезател, обичал е да играе видеоигри, да прави бели с приятелите си.

Вредата от електронните цигари

А също по този начин, за негово страдание, той обичал доста вейпа, който на косъм не го вкарал в гроба. Своят 17-и рожден ден младежът посрещнал в болничното заведение, написа в. "Метро ".
 Скриншот Фейсбук / Henry Ford Health System
"Въобще не сме си и помисляли, че нашето семейство ще се окаже в центъра на здравната рецесия, обхванала цялата страна. Важното е, че нашият наследник е жив, въпреки и да го чака дълго и трудно възобновяване ", споделя майката на момчето.

Не е известно какво тъкмо е пушил младежът, само че явно, става дума за вейпове с разнообразни усети.

Наскоро поради зачестилите смъртни случаи учените организираха проучвания и откриха, че за всичко е отговорен ацетатът на витамина Е, който се употребява при правенето на течностите за вейп.

В доста щати вейпа сега е неразрешен, дружно с електронните цигари с ароматни добавки. В някои щати са неразрешени даже и електронните цигари без мирис.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР