Специалистите от компанията Menlo Security са открили нова вълна от

...
Специалистите от компанията Menlo Security са открили нова вълна от
Коментари Харесай

В Microsoft Word е открит нов вирус, контролиран от хакерите

Специалистите от компанията Menlo Security са разкрили нова вълна от хакерски атаки против финансовите компании и организации от IT-сектора. Осъществяването на контрола над компютъра на потребителя се прави постепенно с помощта на уязвимости в Microsoft Word.

Заразените документи се изпращат на потребителите по електронната поща, а множеството от тях са ориентирани към огромните компании. Прикачените файлове са с уголемение docx. Във вътрешността на тези файлове се намират HTML тагове със инфектираните детайли.

Тези детайли, след попадане в компютъра на потребителя, се задействат и изтеглят идната степен на заразяване. Тогава стартира да работи софтуерът Form Book. Именно това е приложението, предаващо компютъра в ръцете на хакерите. Те получават достъп до изтеглените файлове, пароли и логини, както и стартираните стратегии.

Тази хакерска атака е ориентирана към американските и близко-източни компании. Експертите подозират, че новият многостепенен механизъм – това е артикул от работата на хакерската формация Cobalt (също по този начин известна, като Carbanak и Anunak).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР