Специалистите от Казанския авиационен завод извадиха на летателно-изпитателната станция модернизирания

...
Специалистите от Казанския авиационен завод извадиха на летателно-изпитателната станция модернизирания
Коментари Харесай

Показаха новия Бял лебед - стратегическия бомбардировач Ту-160М2

Специалистите от Казанския авиационен цех извадиха на летателно-изпитателната станция осъвременения стратегически бомбардировач Ту-160М2, заяви tvzvezda.ru.

Това е първият от девет години насам създаден образец от именития ракетоносец, именуван още " Белият лебед ". Възобновеното произвеждане на осъвременения Ту-160М открива нова ера в историята на бомбардировача. Планира се Въздушно-космическите сили на Русия да придобият до 50 самолета от този вид.

За основаването на новия Ту-160 е била възобновена технологията на цялостния монтаж, въведени и изпитани са нови софтуерни решения, създадени са нови мотори с усъвършенствани характерности. Пробните полети са планувани за февруари 2018 година.

Паралелно с това ПАО " Туполев " по поръчка на Министерството на защитата на Русия работи за основаването на опитни мостри с още по цялостна и дълбока рационализация на Ту-160М. Като първите тествания на новия стратегически бомбардировач са планувани за 2019 година.

Програмата за рационализация на самолета планува цялостно възобновяване на комплекса от бордовото радио-електронно съоръжение, което ще докара до значително повишение на успеваемостта на бойния авиационен комплекс.

 Снимка 323964
Източник:

Ту-160 е стратегически бомбардировач ракетоносец, основан през 80-те години на предишния век от Съветския съюз. В настоящия миг на въоръжение в съветските въздушни сили има 16 такива самолета.

За новия съветски " Бял лебед " - Ту-160М2 са писали доста американски медии, наричайки го " супербомбардировач ". The National Interest цитира думите на Майк Кофман от Центъра за военноморски проучвания на Съединени американски щати. Експертът смята, че дружно с възобновяване на производството на Ту-160 съветските експерти са преосмислили целия развой и организация на производството. Нещо, което съгласно него, съветската отбранителна индустрия не е правила много дълго време.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР