Специалистите от американския университет в Джорджия проведоха изследване, в което

...
Специалистите от американския университет в Джорджия проведоха изследване, в което
Коментари Харесай

Паркирането на слънце бори успешно коронавируса

Специалистите от американския университет в Джорджия организираха проучване, в което дефинират какъв брой време е нужно за изчистване на автомобила от коронавирусната зараза в естествена среда, оповестява Forbes.
Според екипа учени, коронавирусът може да се задържи на разнообразни типове повърхнина. Например, на пластмаса и неръждаема стомана той оцелява до 3 дни. Колкото по-висока обаче е температурата, толкоз по-бързо умират бактериите. При температура от 22 градуса по Целзий коронавирусът живее в салона на автомобила към едно денонощие.
Повишаването на температурата вътре в самото транспортно средство до 55 градуса унищожава 99,9% от вируса, освен това единствено за 20 минути, а при 65 градуса са нужни едвам 5 минути. За да може по този начин да се нагрее салонът, автомобилът би трябвало повече от час да стои изложен на слънчева светлина при температура ва въздуха от 27 градуса по Целзий.
Освен салона, под въздействието на слънцето се дезинфектират и намиращите се в автомобила разнообразни движимости и предмети. Установено е, че този способ работи даже при медицинските защитни маски. Учените обаче още веднъж напомнят, че при топло време никога в автомобила не трябва да бъдат оставяне деца и животни, защото за тях това може да бъде даже смъртоносно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР