Специалистите на южнокорейската компания Samsung Display създадоха нов панел за

...
Специалистите на южнокорейската компания Samsung Display създадоха нов панел за
Коментари Харесай

Samsung Display анонсира 15,6-инчов UHD OLED панел за лаптопи от най-висок клас

Специалистите на южнокорейската компания Samsung Display сътвориха нов панел за екрани, предопределен за преносимите компютри от най-голям клас. Той се базира на OLED технологията, резолюцията е Ultra HD, а размерът на диагонала е 15,6 инча. Компанията акцентира, че това е първият OLED UHD екран на пазара с резолюция 3840х2160 пиксела .

OLED панелите имат редица прерогативи спрямо обичайните LCD екрани. Новата матрица покрива спецификациите на стандарта VESA DisplayHDR True Black и предлага реалистични цветове и висок контрастност. Новият OLED панел за преносими компютри може да трансформира яркостта си от 0,0005 до 600 кандела на квадратен метър. В съпоставяне с течнокристалните екрани, новият панел обезпечава 200 пъти по-тъмен черен цвят и 2 пъти по-висока бляскавост на светлите сектори в изображението. Новият OLED панел изобразява 3,4 милиона отенъка и обгръща цялото DCI-P3 (Digital Cinema Initiatives-Р3) цветово пространство. Всички тези параметри обезпечават висококачествено обрисуване на образната информация даже и отвън рамките на пространствата. Предвидена е опция за ограничение излъчването на синия цвят, с цел да се понижи вредата на очите.

Компанията Samsung Display стартира всеобщото произвеждане на новите OLED Ultra HD панели с размер на диагонала 15,6 инча в средата на месец февруари тази година. Устройството ще се употребява в един от новите флагмански преносими компютри на Samsung. Новият OLED панел ще бъде наличен и за другите производители на преносими компютри.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР