Специалистите на Microsoft и Google откриха в централните процесори на

...
Специалистите на Microsoft и Google откриха в централните процесори на
Коментари Харесай

Нова уязвимост в CPU на Intel, пачът за която още може да забави компютъра

Специалистите на Microsoft и Гугъл откриха в централните процесори на Intel нова накърнимост, сходна на Spectre и Meltdown.
Уязвимостта получи името Speculative Store Bypass (variant 4) , сходна е на Spectre и е обвързвана със спекулативното осъществяване на процесорни команди.

Intel съобщи, че браузърите Safari, Edge и Chrome, получили пачовете против Meltdown при започване на годината, са предпазени от тази хардуерна накърнимост. Но за нейното цялостно премахване е належащо възобновяване микрокода на чиповете. А това може да забави компютърните системи. Intel към този момент е дал бета версията на пача на OEM производителите, включваща и отбраната против Speculative Store Bypass. От другата седмица стартира световното разпространяване на софтуерната кръпка.

Представителят на Intel Лесли Калберсън съобщи, че спадът в продуктивността ще бъде нищожен и множеството консуматори няма да го усетят.

„При тестванията на потребителски и сървърни компютърни системи понижението на продуктивността е от 2 до 8% в бенчмарковете SYSmark 2014 SE и SPEC“ – сподели експертът.



По този метод потребителите и систематичните админи още веднъж ще би трябвало да създадат избор сред сигурността и оптималната продуктивност.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР