Специалистите на Масачузетския технологичен институт (MIT) разработиха нов тип акумулаторна

...
Специалистите на Масачузетския технологичен институт (MIT) разработиха нов тип акумулаторна
Коментари Харесай

Учените от MIT създадоха нов тип батерия, преобразуваща CO₂ в енергия

Специалистите на Масачузетския софтуерен институт (MIT) създадоха нов вид акумулаторна батерия,в която част от силата се получава от въглеродния диоксид. За намаляването на CO₂ в атмосферата, той се трансформира в специфични химически субстанции благодарение на катализатори, което е много комплициран и безценен развой. Новата батерия може при разреждането си да трансформира въглеродния диоксид в корав карбонат.

Засега батерията се тества в лабораториите и появяването на комерсиален вид няма да е доста скоро. Но прототипа на новата батерия понижава наличието на въглеродния диоксид във въздуха.

Към сегашен ден филтрите на електроцентралите изразходват до 30% от генерираната сила с цел да улавят въглеродния диоксид и да не замърсяват атмосферата. Твърде високият % се дължи на най-вече на това, че CO₂ доста мъчно взе участие в химически реакци. Специалистите на MIT е трябвало да открият вид за взаимоотношение с разнообразни електролити.

Учените на MIT са употребявали електрод единствено от въглерод, с цел да реализиран електрохимична преработка на въглеродния диоксид. CO₂ авансово се задейства посредством воден разтвор на амини. Експериментите демонстрират, че батерията има напрежение и потенциал, колкото най-новите литий-газови акумулатори. Освен това, амините работят като детайл, който способства протичането на реакцията, само че не се изразходват. Никога до момента сходно вещество не е употребявано в акумулаторна батерия.

Засега новите акумулаторни акумулатори устоят единствено 10 цикъла на зареждане/разреждане. Но капацитетът на тази идея е голям. Засега CO₂ се подава във тип на поток във водния разтвор на амините, само че в последна сметка тази технология може да се употребява за основаването на големи акумулатори, които акумулират електрическата сила и по едно и също време с това прочистват въздуха от въглеродния диоксид.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР