Специалистите на корпорацията Boeing откриха нови грешки при подробната проверка

...
Специалистите на корпорацията Boeing откриха нови грешки при подробната проверка
Коментари Харесай

Boeing откри нови грешки в софтуера на самолета 737 MAX

Специалистите на корпорацията Boeing откриха нови неточности при подробната инспекция на софтуера за бордовите компютри на печално известните самолети 737 MAX. Тази информация бе обявена от ABCnews и Reuters. За оправянето на откритите бъгове са нужни няколко седмици. Ето за какво самолетите Boeing 737 MAX няма да бъдат позволени до полети най-малко до лятото на тази година.



Представителите на Boeing оповестиха, че по време на техническата инспекция на работата на актуализирания програмен продукт на Boeing 737 MAX е закрепено, че системите на двата бордови компютъра неточно взаимодействат една с друга . При стартирането на всички системи на самолета двата компютъра би трябвало да могат да обменят между тях всички данни, в това число и данните от мониторинга. Именно в началната процедура на работата на двете компютърни системи са открити неточности. В предходната версия на софтуера двата бордови компютъра на самолета Boeing 737 MAX не работят по едно и също време – единият от тях се започва преди всеки полет, като вторият остава изключен. Новият програмен продукт трансформира този модел на работа и в този момент двата компютъра би трябвало да работят по едно и също време и при положение на пораждане на изключителна обстановка става допустимо моменталното превключване към аварийна компютърна система.



Boeing публично осведоми представителите на федералното авиационно ръководство на Съединени американски щати за зародилите проблеми и за нуждата от спомагателна работа върху софтуера за бордовите компютри на самолетите Boeing 737 MAX.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР