Специалистите на антивирусната компания MalwareHunterTeam съобщиха за появата на опасния

...
Специалистите на антивирусната компания MalwareHunterTeam съобщиха за появата на опасния
Коментари Харесай

Вирусът Сталин е изключително опасен за Windows компютрите

Специалистите на антивирусната компания MalwareHunterTeam оповестиха за появяването на рисковия рансъмуер StalinScreamer илиStalinLocker. Руснаците назовават компютърния вирус просто „Сталин“.
Основната заплаха е, че рансъмуерът унищожава информацията от всички дискове, в това число и себе си. Работата на вируса не е комплицирана. След като попадне в компютърната система StalinLocker  моментално блокира всички Windows процеси. Едновременно с това на потребителя се демонстрира изображението на генералния секретар на Съюз на съветските социалистически републики Йосиф Сталин, на фона на химна на Съветския Съюз.

Дотук нищо изключително. Но в случай че потребителят не вкара кода, който би трябвало да бъде закупен от хакерите, информацията от неговия компютър се унищожава. Кодът на вируса не е комплициран. За да се спре неговото деяние е належащо да се пресметна разликата сред дни на заразяването на компютъра и деня на подписването на контракта за основаването на Съюз на съветските социалистически републики (1922.12.30). А потребителят има единствено 10 минути с цел да вкара верния код. Ако се направи рестарт, времето за реагиране доста се понижава.



Вирусът „Сталин“ се открива бързо и елементарно от съвсем всички антивирусни стратегии. С едно изключение: Windows Defender не го открива. Явно това е заложено в кода на StalinLocker и той срутва операционната система.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР