Специалисти в подвижни лаборатории във Варна правят PCR–тест по домовете

...
Специалисти в подвижни лаборатории във Варна правят PCR–тест по домовете
Коментари Харесай

Подвижни лаборатории правят PCR-тест по домовете във Варна

 Специалисти в преносими лаборатории във Варна вършат PCR–тест по домовете на хора със признаци на ковид, сподели инспекция на Радио Варна. За осъществяването на процедурата е належащо първо да се заплати цената на теста на място в определената лаборатория.

Проверка в една от лабораториите във Варна сподели, че  пробата коства 90 лв., като в цената е включена и такса за транспортни разноски на лаборанта. Ако човек пожелае да му бъде взета и кръвна проба – цената за нея е към 20 лв..

Лаборант посещава дома на пациента на идващият ден, откакто е заплатена таксата в лабораторията, като визитата се прави единствено заран до към 10.00 часа. Резултатите се получават 24 часа по-късно през интернет или на място в лабораторията.

В дома на пациента влиза единствено един лаборант облечен в предпазен костюм с маска, ръкавици и защитни очила. Съответно всички, които са в жилището е належащо да са с маски или защитни шлемове.

Към момента направление за PCR-тест може да издава единствено пулмолог, само че не и персонален доктор, сподели още инспекция на радио Варна.

Информация за лицензираните лаборатории, в които се правят проби е оповестена в интернет страницата на Министерството на здравеопазването.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР